Alanis

PANORA 13 APRIL 20.15
Biljetter>>

Director: Anahí Berneri Country: Argentina Year: 2017 Runtime: 83 minutes Language: Spanish Subtitles: English Genre: Drama

En ung mamma säljer sex i Buenos Aires och kämpar mot det hyckleri av lagar som är avsedda att skydda henne, i detta övertygande, stillsamt radikala och djupt politiska drama om de otroligt begränsade val som erbjuds redan socio-ekonomiskt utsatta kvinnor.

Alanis bor med sin son Dante (spelad av skådespelerskan Sofia
Gala Castagliones och hennes egen son) och en äldre medarbetare
i en lägenhet där hon får hjälp med sin bebis när hon tar emot sina
kunder. När två inspektörer utger sig för att vara sexköpare och bryter sig in i lägenheten, arresterar de Alanis vän och Alanis själv hamnar på gatan, utan så mycket som en blöja till Dante.

Anahí Berneri har skapat en otroligt stark, medmänsklig och djupt
politisk skildring av en kvinna i en patriarkal värld som tvingas kämpa och slå sig fram i ett samhälle som inte finns där för kvinnor som henne. Och Castiglione är fullkomligt magisk i rollen som Alanis, en kvinna som kunde vara vem av oss som helst.

Visningen presenteras i samarbete med Folkets bio Malmö / Biograf Panora!

Original title: Alanis Cast: Sofia Gala Castiglione, Dante Della Paolera, Dana Basso, Silvina Sabater, Carlos Vuletich Screenplay: Anahí Berneri Producer: Diego Dubcovsky, Laura Huberman, Anahi Berneri Sales: Fandango

Screening films made by female directors since 2006