Ett Helare Malmö – Fokus Iran

5 april_IFEMA_ETT HELARE MALMÖ
Världspremiär!
PANORA 5 april 18.00
(Fritt inträde! Medlemskort krävs)
Biljetter>>

Året är 1979. Det iranska folket har gått ut på gatorna och kräver sina rättigheter i ett öppet och demokratiskt samhälle. Shahen abdikerade, Khomeini kom tillbaka från exil och lovade respekt för allas åsikter. Några månader senare blev landet islamisk republik. Möt några av Malmökvinnorna som var med och kämpade för ett öppet Iran, ett land med samma rättigheter för alla.

Vi visar andra delen av en trilogi om Malmökvinnors kamp för ett bättre samhälle. Imagenes del Sur/Bilder från Söder startade 2014 projektet Ett Helare Malmö – Var finns kvinnorna i historieundervisningen? med fokus på Latinamerika och diktaturen på 1970-80-talet. Den tredje filmen kommer att handla om Afrika.

På premiären 5 april kommer kvinnorna från filmen att vara närvarande och svara på frågor efter visningen. Filmen visas även onsdagen den 13 april kl. 18.00 på Panora.

Land Sverige År 2016 Längd 40 min Genre Dokumentär Undertexter Svenska Produktion Imagenes del Sur


ETT HELARE MALMÖ – VAR FINNS KVINNORNA I
HISTORIEUNDERVISNINGEN?

Kvinnor har i alla tider uteslutits från historieböckerna oberoende av vad de gjort, vilket land eller vilken klass de har tillhört. Vi vill ge röst åt några av de kvinnor som har varit med och påverkat historien med sitt handlande.

Projektet stöds av Allmänna Arvsfonden.

Lämna ett svar

Screening films made by female directors since 2006