INKONST: #FemalePleasure + samtal

FREDAG 14/2
Inkonst
18:30 Dörrarna öppnar
19:00 Filmvisning + samtal
Biljetter: 80 kr i dörren (Inget förköp! IFEMA festivalpass gäller, detta finns till försäljning i festivalkassan på Biograf Panora)

IFEMA gör gemensam sak tillsammans med Inkonst och nya favorit-podden SEXA med Saga & Marco – En podd om lust, sex och relationer i vuxen ålder. Det blir filmvisning och samtal efter tillsammans med sexologen Saga Alm Mårtensson och sexualupplysaren Marco Vega, gäster och publik. Baren är öppen och frågan är fri!

Regissör Barbara Miller Land Tyskland, Schweiz År 2018 Längd 101 min Genre Dokumentär Språk Engelska, tyska, japanska Text Engelska

Barbara Millers dokumentärfilm skildrar fem modiga och smarta aktivister i olika delar av världen, som vet sitt värde och bryter tystnaden kring kvinnors sexualitet, lust och frihet i de patriarkala samhällen de växt upp.

Med inspirerande beslutsamhet kämpar Deborah, Leyla, Rokudenashiko, Doris och Vithika för sexuell frigörelse och självständighet för kvinnor. De får betala ett högt pris för platsen de tar och motståndet de gör; de har alla upplevt offentligt förtal, hot och åtal, exkludering och till med dödshot. Det är dock inget som stoppar dem. Dessa kvinnor bestämmer sig för att prata och är det ultimata exemplet på hur mod, styrka och livskraft verkligen kan förändra samhällsstrukturer.

Screening films made by female directors since 2006