Leslie Thornton på Malmö Konsthall

KORTFILMER AV LESLIE THORNTON
Söndag 7 april 15.00
Malmö Konsthall, C-salen

Den amerikanska konstnären Leslie Thornton, som medverkar i utställningen SPEED 2, har arbetat med film sedan 1975. Hon undersöker i sina filmer hur mening kan skapas, produceras och distribueras genom och inom media. Thornton har sagt: ”Jag ser det som om jag skriver med media och jag gör betraktaren till en aktiv läsare, inte en konsument. Målet är inte en produkt utan att dela tankar.” Hennes episka serie Peggy and Fred in Hell (1984–2014) har blivit mycket omskriven. Här presenteras ett urval av hennes experimentella kortfilmer.

Samarr. Malmö Konsthall. Fri entré, men begränsat antal platser.

__________________________________________________________________________

SPEED 2
16.3 – 26.5 2019

Malmö Konsthall
Visning under IFEMA söndag 7 april kl 14.00

Curatorer: Fatima Hellberg, chef Künstlerhaus Stuttgart och James Richards i samarbete med utställningsdesigner Matt Fitts

SPEED 2, som är gjord i samarbete med Künstlerhaus Stuttgart, innehåller filmiska verk av James Richards och Leslie Thornton, samt verk av Horst Ademeit, Tolia Astakhishvili, Adelhyd van Bender, Bruce Conner, Emily Feather, Anonymous, Terence McCormack, Vi Khi Nao, Jens Thornton och Thomas Zummer. Titeln syftar på både partikelfysik och på den hastighet vetenskapen har utvecklats med, en hastighet som förblindar och i vars efterföljd en rad existentiella frågor rörande hållbarhet, kärnvapen och biologisk dystopi nu tornar upp sig.

Screening films made by female directors since 2006