Shorts & Champagne

Kortfilmsprogram!
Lördag 18 april kl 17.00-18.15, Panora i Malmö
Åldersgräns: 15 år
Biljetter: Kulturcentralen – Shorts & Champagne

Torkat Blomster, IFEMA 2015

Seven kinds of Flowers – Världspremiär!
I gräset smyger små fötter lätt på tå i den småländska sommarnatten. De gör allt för att inte bli hörda. Ingen ska någonsin få veta. Detta kommer alltid att vara deras hemlighet – barnens och pappans. Filmen är baserad på en sann historia om två barn som inte fick träffa sin pappa. Filmen introduceras av filmskaparen.
Regi: Caroline Eriksson, Sverige, 2014, Drama, 9 min, svenskt tal, engelsk text. Läs mer ->

Horizon, IFEMA 2015

Horizon
En berättelse om en ung, ambitiös mamma som utnyttjar en serie händelser, som blir avgörande för hennes strävan mot mänsklig värdighet. Filmen tar oss med på en känslomässig resa, sedd med ögonen hos en moder, hustru och hemmafru, Faten, som försöker rädda sina barn från en framtid, liknande hennes och hennes makes.
Regi: Zain Duraie, Jordanien, 2013, Drama, 18 min, arabiskt tal, engelsk text. Läs mer ->

The Dive, IFEMA 2015

The Dive – Sverigepremiär!
Just fyllda tretton år utmanar Leo sig själv genom att bestämma för sig för att hoppa ner i bassängen från högst upp i hopptornet. Medan han väntar på sin tur bland vuxna ser han tillbaka på sin barndom som han lämnar bakom sig. Hans hopp får en djupare mening.
Regi: Delphine Le Courtois, Frankrike, 2013, Drama, 10 min, franskt tal, engelsk text. Läs mer ->

Meet my rapist, IFEMA 2015

Meet my rapist!
När Jessie springer på sin våldtäktsman på marknaden, blir allt verklighet igen. Det blir en högst oönskad återträff, som inkluderar middag med föräldrarna och parterapi, när Jessie är tvingad att konfronteras med konsekvenserna av våldtäkten. Med svart humor, är filmen ett undersökande i hur vi skapar mening i livets galenskap. Filmen är baserad på en självupplevd händelse.
Regi: Jessie Kahnweiler, USA, 2013, Komedi, 8 min, engelskt tal. Läs mer ->

Stoerre Vaerie, IFEMA 2015

Stoerre Vaerie
Under påtryckningar från sin son så återvänder Elle, 80, till sitt barndoms Sàpmi och sin systers begravning. För länge sen valde Elle att klippa alla band och bli svensk men nu får hon en sista chans och tvingas välja igen; att upprätthålla sin livslögn och sitt nya liv som svensk eller kapitulera och återvända till familjen.
Regi: Amanda Kernell, Sverige, 2015, Drama, 16 min, svenskt och samiskt tal, engelsk text. Läs mer ->

Screening films made by female directors since 2006