The Consequences

SPELFILM
10 februari 18.00
Biograf Panora
Biljetter>>>

Ett psykologiskt drama om familjestrukturer och konsekvenserna av hemligheter och tystnad, av att agera eller inte agera. Fabiola såg sin man dö i en dykolycka, sedan dess har ingenting varit sig likt. Hon bestämmer sig för en självordinerad okonventionell terapi och reser tillsammans med sin far och tonåriga dotter till familjens hus på en liten vulkanö.

Under tiden de tillbringar tillsammans, försöker var och en av dem försvara sin integritet och hålla på sina hemligheter. Fabiola har inga bevis för sina misstankar, men något säger henne att saker inte är som de ser ut att vara.  Vad har egentligen hänt i det förflutna? Och när ska man vända bort blicken för att skydda dem man älskar?

Claudia Pinto is a Spanish-Venezuelan director and screenwriter living in Spain.With her debut film, The Longest Distance, she won 17 international awards and it won the Platinum Award for Best Latin-American Fiction Feature Film. Las Conequencias is her second feature-length project following La distancia más Marga (2014), a project she directed and produced.

Original title: Las Consecuencias
Director: Claudia Pintor Emperador
Writer: Claudia Pinto Emperador, Eduardo Sánchez Rugeles
Country: Spain, The Netherlands, Belgium
Year: 2021
Runtime: 96 min
Genre: Drama
Language: Spanish
Subtitles: English
Distr.: Film Factory Entertainment

Screening films made by female directors since 2006