The Grown-Ups

IFEMA + Doc Lounge
BABEL 4 APRIL 19.00 (dörrarna öppnas 18.00)
Biljetter>>

Director: Maite Alberdi Country: Chile, The Netherlands, France Year: 2016 Runtime: 82 minutes Language: Spanish Subtitles: English Genre: Documentary

Vem du älskar och vart du jobbar är saker som många vuxna tar för givet att bestämma över själva i sina liv. Men tänk om du inte fick chansen för att alla andra såg dig som ett barn?

En grupp vänner i Chile har varit klasskamrater i nästan 40 år. De har Down Syndrom och måste leva som om de fortfarande var tio år, trots att de snart fyller femtio. En del av dem har överlevt sina föräldrar och de är fullt medvetna om att de gått på skolan längre än lärarna. Att kalla dem skoltrötta är en grav underdrift. De vill bli klara med skolan och väntar med spänning på att få sätta igång med allt det där som de aldrig fått göra; köra bil, ha egen lägenhet, ha sex och bli föräldrar, ett riktigt jobb. Men saker och ting verkar aldrig förändras i deras liv och frustrationen växer…

Följ med in i dessa individers vardag och få tillbaka massor av skratt, gråt och klockren igenkänning. Regissören Maite Alberdi ger oss här ett varmt och intimt porträtt, helt befriat från fördomar och dömande.

Visningen presenteras i samarbete med Doc Lounge Malmö. Biljetter köps via Kulturcentralen eller i dörren på Babel innan visningen (inte i IFEMAs biljettkassa).
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar. Även IFEMA festivalpass ger fri entré, i mån av plats.

Original title: Los niños Producer: Maite Alberdi, Denis Vaslin Sales: CAT&Docs

maite-alberdi
MAITE ALBERDI

Maite Alberdi (Chile) is an award-winning director
and writer She studied audiovisual communication
at the Catholic University of Chile. She teaches
documentary filmmaking at different universities
in Santiago, Chile and is co-author of the book
Teorias del Cine Documental Chileno 1957–1973
(Chilean Documentary Film Theories 1957–1973).

Lämna ett svar

Screening films made by female directors since 2006