Utställning – Dotterbolaget

Sedan invigningen av biograf Panora visas en samling serier signerade Dotterbolaget, som firar 10 år som rikstäckande feministiskt nätverk för serieskapare som är kvinnor eller transpersoner.  I ett samarbete med Dotterbolaget och Panora hänger denna fina samlingsutställning även kvar under IFEMA.

År 2005 föddes det feministiska serietecknarnätverket Dotterbolaget på Serieskolan i Malmö. Snabbt blev detta ett efterlängtat andrum i branschen där alla de tecknare som inte var cis-män kunde få ta en paus från patriarkatet och skapa i fred.

Idag, tio år senare, fungerar Dotterbolaget både som en social arena och som ett professionellt nätverk där medlemmarna istället för att konkurrera om uppdrag, samarbetar och stöttar varandra. Dotterbolaget ger ut fanzines, har utställningar och arrangerar workshops i serieteckning ihop.

Utställningen hänger i Panoras foajé samt en trappa ner och är starten för Dotterbolagets 10-årsjubileum som kommer att firas över hela landet.

Hjärtligt välkommen att bli medlem om du är en kvinna eller transperson som ritar eller vill börja rita serier! Maila till info@dotterbolaget.com för mer information.

Screening films made by female directors since 2006